Kauno estafetėse po trylikos metų – ąžuoliečių triumfas

Po trylikos metų pertraukos Kauno estafečių varžybose nugalėjo Vilniaus „Ąžuolo“ klubas kartu su trijule Ruslanu Pogorelovu, Gyčiu Nakvosu ir Tomus Kuzminskiu. Nugalėtojų rezultatas bendroje įskaitoje buvo 2 val. 20 min. 10 sek.

Beveik prie pat finišo trijulės komandą pavijo antroje vietoje likusios Šiaulių „Igtisos“ komandos narys Vilius Aleliūnas, tačiau jiems neišdegė prisidėti dar vienos pergalės Kauno čempionate į savo gausų šių varžybų trofėjų sąrašą. V. Aleliūnas kartu su kitais „Igtisos“ ekipos nariais Modestu Baciu ir Andrejumi Gerasimovu antrą vietą laimėjo nuo lyderių atsilikę 49 sek. Kauno „Medeinos“ komanda su Marijonu Gipu, Justu Misiūnu ir Simonu Tamošaičiu užėmė trečią vietą (2:30:25).

Tarp moterų Šiaulių „Sako“ ekipa šiose estafetėse apgynė savo laimėtojų titulą. Šįkart startavo kiek kita sudėtimi, bet komandos branduolys išliko toks pats: Gabrielė Andrašiūnienė, Vesta Ambrazaitė, o už „Saką“ po metų pertraukos bėgo ir Neringa Urbonienė, tik šįkart už pagrindinę komandą. Sportininkės bendroje įskaitoje užfiksavo 2 val. 25 min. 43 sek. rezultatą.

Antrą vietą tarp moterų laimėjo Alytaus „Dainavos“ komanda kartu su Justina Laužadyte, Agne Paspirgėlyte ir Kristina Masevičiūte (3:02:36). Paskutinėje estafetės atkarpoje į trečią poziciją nukritusios Panevėžio orientavimosi sporto klubo „Lėvuo“ atstovės liko trečios – Rasa Kaunelytė, Adrija Atgalainė ir Gedvilė Diržiūtė (3:04:54).

Estafetės Barbutiškių miške taip pat buvo ir pirmasis Lietuvos orientavimosi sporto veteranų lygos etapas. 43-iose rengiamose Kauno estafetėse dalyvavo apie 300 dalyvių.

Rezultatai