Dviratininkų sezonas atidarytas Alytaus pirmenybėse

Pirmąjį balandžio sekmadienį Einorų miške vyko Alytaus čempionatas. Tarp per 250 dalyvių buvo tiek bėgikai, tiek į pirmas sezono varžybas atvykę dviratininkai.

Bėgimo rungtį vyrų elito grupėje laimėjo OK „Dainava“ sportininkas Donatas Stulgys, kuris distanciją su 17 kontrolinių punktų ir 5,8 km oro linija įveikęs per 37 min. Dieną prieš auksinį medalį pirmą kartą iškovojęs Lietuvos čempionato labai ilgoje trasoje D. Stulgys džiaugėsi pergale savo gimtajame mieste, bet Alytaus varžybų nepervertino: „Kalbant apie trasą, ji buvo tikrai sudėtinga fiziniu atžvilgiu, tačiau kadangi miškas dar nesužaliavęs, buvo gan paprasta orientuotis, nes aiškiai matėsi reljefas.“

17796704_10155190199272264_9107916109467471442_n

Moterų elito grupėje nugalėjo Kristina Rybokovaitė (OK „Kopa“ klubas), kuri distanciją su 15 kontrolinių punktų ir 4,8 km oro linija įveikė per 39 min.

Prieš bėgikus pirmose sezono varžybose startavo kalnų dviračių disciplinos atstovai. Tarp vyrų nugalėjo Petras Andrašiūnas, OK „Sakas“ klubo atstovas. Jis įveikė distanciją su 22 kontroliniais punktais ir 17,6 km optimaliu maršrutu per 48 min. Moterų elito grupėje nugalėjo Algirda Zaliauskaitė, atstovaujanti OK „Perkūnas“ klubui. Ji įveikė distanciją su 20 kontrolinių punktų ir 14,2 km optimaliu maršrutu per 42 min. Nugalėtoja neslėpė džiaugsmo dėl pirmosios sezono pergalės: „Laimėti nesitikėjau, nes dar tik sezono pradžia, o ant dviračio užsėdusi buvau tik kelis kartus, tad maniau, kad pritrūks fizinio pasirengimo. Orientuotis sekėsi gerai, nes treniruojuosi panašiuose miškuose, o jie Alytuje niekuo nesiskiria nuo kitų. Labai džiaugiuosi ne tik pergale, bet ir prizu, kurį vadinu, „legendiniu sūriu“.

Alytaus čempionatą organizavo OK „Dainava“ klubas. Pasak trenerio Antano Paužo, pirmasis Alytaus čempionatas įvyko 1980 m., jame dalyvavo vos 10 sportininkų, o vyrai ir moterys rungdavosi vienoje grupėje. A. Paužas džiaugiasi, kad šiuo metu Lietuvoje orientavimosi sportas yra populiarus ir į renginius susirenka daug sportininkų.