Vidmantas Nakvosas išrinktas nauju vykdančiuoju direktoriumi

Kovo 27-ą dieną (pirmadienis) įvyko pirmasis naujos LOSF Prezidiumo kadencijos posėdis, kurio metu naujuoju vykdančiuoju direktoriumi buvo išrinktas Vidmantas Nakvosas. „Kandidatavau, nes norėjosi įnešti gyvasties į įsivyravusią orientavimosi sporto rutiną“, – tokie buvo pirmi žodžiai naujai išrinkto vykdančiojo direktoriaus, kai jis buvo paklaustas kodėl nusprendė eiti šias pareigas.

Paklaustas kokie bus pirmieji žingsniai kaip naujojo vykdančiojo direktoriaus orientavimosi sporto federacijos labui, teigė, kad nori pradėti nuo masiškumo skatinimo. „Kai atsiras dar didesnis jaunųjų sportininkų susidomėjimas – tuo tvirtesnė ateitis norint matyti mūsų lyderius pasaulyje“, – sakė V. Nakvosas.

Atrankos vykdančiojo direktoriaus pareigoms eiti metu, kiekvienas kandidatas atskirai prisistatė ir supažindino su savo darbo veiklos vizija, galimomis naujomis sritimis ir esama problematika. Po atrankos vyko slaptas balsavimas tarp balso teisę turinčių Prezidiumo narių: trijų viceprezidentų, prezidento Donato Kazlausko ir generalinio sekretoriaus Rimanto Servos.

Iš viso federacija buvo sulaukusi keturių potencialių kanditatų: V. Nakvosas, Stanislavas Sabaliauskas, Donatas Lazauskas ir Mindaugas Nakvosas.

Taip pat posėdžio metu buvo aptartos prezidiumo narių koordinuojamos sritys bei funkcijos. Viceprezidentas Justinas Liubinskas – atsakingas už meistriškumo ugdymą, Lina Balčiūnaitė užsiims projektine veikla, teiks paraiškas ir ruoš programas renginiams, Darius Sadeckas savo kompetenciją išnaudos biudžeto rengimo ir efektyvaus jo išnaudojimo klausimais.

Skubos tvarka – naujas OSKD komitetas

Kadangi baigėsi komitetų kadencija, atsižvelgiant į poreikį, skubos tvarka skelbiama informacija apie galimybę kelti savo kandidatūrą norint prisijungti prie orientavimosi sporto kalnų dviračiais komiteto.

Kreiptis asmeniškai į už šią sritį atsakingą J. Liubinską telefonu 861493982 arba el. paštu: justinas@orienteering.lt iki balandžio 2 d.! „Logiška būtų, kad komiteto pirmininku taptų iniciatyvus žmogus, nebijantis dirbti, o jį iškeltų demokratiškai pati OSKD bendruomenė“, sakė už sporto meistriškumą atsakingas viceprezidentas.

LOSF prezidiumo posėdis 2017-03-27