Pirmosios kontrolinės varžybos – Šiaulių manieže

Savaitgalinė OS bėgte rinktinės kandidatų stovykla penktadienį (kovo 17 d.) prasidėjo 3 km kontroliniu bėgimu Šiaulių manieže.

Tarp vyrų 3 km greičiausiai įveikė ŠJTC atstovas Mindaugas Nakvosas, kuris finišo liniją kirto užfiksavęs 9:48.77 min. rezultatą. Vos viena sekunde atsiliko VU atstovas Gediminas Janušis. Trečią vietą užėmė Šilo orientacininkas, sporto mokyklos „Gaja“ atstovas Rokas Lipnickas (9:58.46 min.).

Moterų grupėje užtikrintai nugalėjo 3 km kontrolinio bėgimo varžybose Šiaulių Sako atstovė Vesta Ambrazaitė, rezultatu 11:16.33 min. Daugiau nei minute atsilikusi Vilniaus miesto sporto centro orientacininkė iš klubo Lėvuo Gedvilė Diržiūtė buvo antra (12:19.49), o kartu su ja finišą kirtusi Kauno klubo Takas orientacininkė, sporto mokyklos „Gaja“ auklėtinė iš  Ugnė Gineikaitė – trečia (12:20.30 min.).

Kandidatams į Lietuvos suaugusiųjų rinktinę dėl kelialapio į pasaulio čempionatą Estijoje sprinto rungtyje tai buvo atrankinės varžybos koeficientu 0,95. Sekmadienį kandidatams bėgimo varžybose „Aplink Rėkyvą“ vyks kova dėl teisės startuoti Baltijos šalių čempionate Lietuvoje (koeficientas 0,95).

Stovykla organizuojama kartu su jaunių, jaunučių ir jaunimo rinktinės kandidatais. Jie taip pat varžėsi kontrolinėse varžybose ir darė BFP (Bendri fiziniai pratimai) testus: atsilenkimai, prisitraukimai. Taip pat atliko ir teorinę orientavimosi sporto užduotį – kopijavo žemėlapyje esančius punktus greičiui. BFP rezultatai skelbiami čia.

Visa jų stovyklos programa ir platesnė informacija.

Sportininkėms nuo 2000 m. gimimo reikėjo įveikti 2 km. Greičiausių trejetukas buvo Kauno sporto mokyklos „Gaja“ auklėtinės iš klubo Takas, o tarp bendraamžių laimėjo Ugnė Liegutė. Tarp to paties amžiaus vaikinų greičiausias buvo Krekenavos Arboro atstovas Rokas Barauskas.

Visi kontrolinio bėgimo rezultatai