G. Andrašiūnienei – visi įmanomi Lietuvos žiemos čempionės titulai

Žiemos sezoną Lietuvoje orientacininkai vainikavo šalies čempionatu Zarasuose. Sprinto ir vidutinės distancijos lyderiai abi dienas buvo tie patys – Nerijus Šulčys ir Gabrielė Andrašiūnienė. Tarp moterų užtikrintai nugalėjusi G. Andrašiūnienė šiais metais susižėrė visų trijų asmeninių distancijų ir estafetės aukso medalius. Trečiasis buvo sekmadienio vidutinės trasos varžybose. „Nors ir anksčiau turėjau tokių šansų, tačiau vis sukliudydavo tai stresas, tai techninės galimybės. Praeitais metais čempionatai Lietuvoje nebuvo vykdomi dėl netinkamų oro sąlygų“, – sakė Lietuvos čempionė.

Šeštadienį orientacininkai dėl medalių varžėsi sprinto rungtyje. Turėjusi būti greita trasa kur kas prailgo dėl nepakankamo sniego kiekio – pievose buvo pilna atvirų žolės kupstų. „Buvo fiziškai ir psichologiškai sunku tokiomis sąlygomis slysti, tačiau turėjau ir tinkamai paruoštas slides, tad susikaupiau ir pavyko“, – geru rezultatu džiaugėsi G. Andrašiūnienė.

3,4 km trasą su 18 kontrolinių punktų čempionė iš Šiaulių „Sako“ klubo G. Andrašiūnienė įveikė per 28 min 6 sek. Antra – nuo jos daugiau nei 4 min. atsilikusi taip pat buvo „Sako“ klubietė Lubova Pavlukova iš Latvijos. Bronzos medalį iškovojo vilnietė iš „Fortūnos“ klubo Asta Januškevičienė.

Lietuvos čempiono titulą iškovojo Vilniaus „Perkūno“ atstovas N. Šulčys, 4,8 km su 20 kontrolinių punktų įveikęs per 30 min. 8 sek. Nuo jo beveik minutę atsilikęs „Telšių“ komandos narys Vitalijus Petrulis buvo antras. Iškart rikiavosi jo klubietis Regimantas Kavaliauskas. „Tikrai buvo sunku įveikti gamtines kliūtis ir parodyti savo gebėjimus. Trasa buvo kiek per ilga – sprinto nugalėtojas turėtų slysti apie 15 minučių, o gavosi dvigubai ilgiau“,  – pasakojo čempionas N. Šulčys.

Antrą čempionato dieną moterys varžėsi 6,5 km distancijoje su 26 kontroliniais punktais. Nugalėtoja G. Andrašiūnienė trasą įveikė per 46 min. 11 sek. Visų spalvų medalius sportininkė dalinosi su savo klubietėmis iš „Sako“. Daugiau nei 7 min. nuo čempionės atsilikusi Vesta Ambrazaitė buvo antra, o jos komandos narė iš Latvijos L. Pavlukova – trečia.

Tarp vyrų pirmieji du išlaikė pozicijas iki pat finišo. N. Šulčys 7,2 km su 28 kontroliniais punktais įveikė per 38 min. 42 sek., o V. Petrulis išlaikė vicečempiono vietą (40 min. 15 sek.). Šiaulių „Igtisos“ atstovas Andrejus Gerasimovas laimėjo bronzos medalį (42 min. 6 sek.).

Lietuvos rinktinės nariams dar laukia svarbiausi metų startai – pasaulio pirmenybės, kurios vyks kovo 6-11 dienomis tolimame Rusijos Sibiro regione Krasnojarske. „Manau, kad šitos prastos sąlygos Lietuvoje mus užgrūdins ir tai leis neprastai sustartuoti Krasnojarske – sniego ten kiekis irgi neįspūdingas“, – apie lauksiantį startą kalbėjo rinktinės narė G. Andrašiūnienė.

REZULTATAI