Šiaulių bulvare paaiškėjo stipriausi Lietuvos orientacininkai sprinto trasoje

Šeštadienį daugiau nei 500 dalyvių varžėsi dėl Lietuvos orientavimosi sporto čempionato apdovanojimų sprinto trasoje. Pirmą kartą Lietuvos orientavimosi sporto čempionatų istorijoje varžybos buvo tiesiogiai transliuojamos interneto televizijoje.

Šiaulių miesto bulvare ir jo apylinkėse stipriausi vyrai turėjo įveikti 3,7 km su 18 kontrolinių punktų, o moterys – 3,4 km su 16 kontrolinių punktų trasą.

Kaip ir pernai vykusiame sprinto čempionate, pagrindinė kova dėl pirmosios vietos vyko tarp 2015 m. Pasaulio jaunimo čempionato bronzos medalio sprinto trasoje laimėtojo Algirdo Bartkevičiaus (Prienų „Šilas“, Kauno sporto mokykla „Gaja“) ir pajėgiausio Lietuvos orientacininko Jono Vytauto Gvildžio (Kauno „Medeina“, Kauno sporto mokykla „Gaja“), šiuo metu Pasaulio sprinto rungties reitinge užimančio 12-ą vietą. Labiau patyręs Jonas Vytautas Gvildys jau pirmajame trasos trečdalyje įgavo pranašumą, kurio neišvaistė iki pat finišo, ir trečius metus iš eilės tapo Lietuvos čempionu sprinto trasoje. Čempionas trasą įveikė per 13 min. 9 sek. Sidabro medalis atiteko Algirdui Bartkevičiui, atsilikusiam 17 sek. Trečioje vietoje liko Vytautas Beliūnas (Prienų „Šilas“), čempionui nusileidęs 1 min. 13 sek.

Jonas Vytautas Gvildys: „Trasoje nedariau didesnių klaidų. Tik į vieną kontrolinį punktą pasirinkau ne patį trumpiausią variantą, kur pralošiau varžovams 10-12 sekundžių. Trasa šįkart buvo pakankamai greita. Prie didesnio greičio prisidėjo ir nauja bekontaktė atsižymėjimo sistema, nes nereikėjo stabtelėti prie punktų žymėtis. Bet sugebėjau prisitaikyti ir, skirtingai nei varžovai, išvengiau grubesnių klaidų. Čempionu tapau trečius metus, tad esu patenkintas rezultatu.“

Moterų elito grupėje čempione tapo Teklė Emilija Gvildytė (Kauno „Medeinos“ klubas), trasą įveikusi per 14 min. 37 sek. Atsilikusi 1 min. 42 sek. antrąją vietą užėmė Vesta Ambrazaitė (Šiaulių „Sakas“), o trečiąją – Milda Radzivonaitė (Prienų „Šilas“, Kauno sporto mokykla „Gaja“), čempionei pralaimėjusi 2 min. 29 sek.

Sekmadienį čempionate vyks sprinto estafečių varžybos. Ši rungtis į Pasaulio čempionato programą buvo įtraukta prieš dvejus metus, o dėl Lietuvos čempionato medalių šioje rungtyje bus varžomasi pirmą kartą.

Rezultatai.