Tytuvėnuose paaiškėjo Lietuvos orientavimosi sporto čempionai labai ilgoje trasoje

Savaitgalį Tytuvėnuose paaiškėjo Lietuvos orientavimosi sporto čempionato nugalėtojai labai ilgoje trasoje.

Vyrų elito grupėje nugalėjo Jonas Vytautas Gvildys (OSK Medeina, Kauno sporto mokykla Gaja), 25,8 kilometro su 44 kontroliniais punktais trasą įveikęs per 2 val. 25 min. 35 sek. Antroje vietoje liko Vilius Aleliūnas (SK Igtisa, +3:05), o trečioje – Donatas Stulgys (OSK Dainava, +7:55).

Jonas Vytautas Gvildys: „Trasa patiko, atitiko labai ilgos trasos formatą. Tą parodo ir rezultatai – lyderiai bėgo gerokai virš 2 valandų. Ankstesniais metais trasos kartais būdavo suplanuotos per trumpos. Šįkart trasos ilgio tikrai užteko visiems… Antrajame trasos rate kojos buvo jau sunkios. Bet žinojau, kad pirmauju ir stengiausi palaikyti tempą. Klaidų trasoje nedariau ir nugalėjau“.

Moterų grupėje antrus metus iš eilės čempione tapo Teklė Emilija Gvildytė (OSK Medeina), 18,1 kilometro su 35 kontroliniais punktais trasą įveikusi per 2 val. 14 min. 30 sek. Antrąją vietą užėmė Vilija Revaitė (OSK Arboro, +33:31), o trečiąją – Gedvilė Diržiūtė (OSK Lėvuo, Vilniaus m. sporto centras, +36:43).

Rezultatai.

Video reportažas ir Jono Vytauto Gvildžio interviu:

Kitas Lietuvos čempionato etapas vyks gegužės 7-8 dienomis Šiauliuose, kur bus kovojama dėl sprinto ir sprinto estafečių apdovanojimų.